slide2 slide1
↓ Menu Tonen ↓

'Autobedrijf Wim Bocxe in Raamsdonksveer, een zaak van vertrouwen!'

 

                                                                                                                                                        AANBIEDING

                                                                                  DIVERSE SETS GEBRUIKTE WINTER BANDEN EVENTUEEL MET VELGEN VOOR MAAR € 150,- PER SET

                                                                                              DE MATEN ZIJN 205/55R16 -- 195/60R15 --- 185/60R15 --- 195/65R15  PROFIEL DIEPTE  6 MM

Nieuws

TIPS voor het gebruik van uw airco


Naast controles, onderhoud en reparatie heeft ook de manier waarop u de autoairco gebruikt effect op het milieu en uw portemonnee. Hieronder tips voor wat u zelf kunt doen om uw airco in goede conditie te houden en zo energiezuinig mogelijk te gebruiken.
1) Deuren of ramen open; Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren of ramen open. De grootste warmte kan dan weg en de auto is sneller koel. Vergeet niet de ramen te sluiten bij het aanzetten van de airco. Want deze heeft alleen effect met gesloten ramen.


2) Niet te koud; Zet de temperatuurinstelling van de airco niet te laag of de ventilator niet te hard. Het temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot.


3) Gebruik bij regen of in de winter; Schakel uw autoairco ook kort in bij beslagen ramen. Het vocht wordt dan uit de ruimte gehaald. Zijn de ramen droog, schakel de airco dan uit.


4) Regelmatig aanzetten; Zet de autoairco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en voorkomt zo dure reparaties.


5) Airco uit voor motor; Schakel de airco 10 minuten voordat u de motor uitzet uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren.


6) Zware belasting; Moet uw auto hard werken (caravan of bergen), zet de airco dan uit. Het vermogen is dan al hard genoeg nodig.


7) Schone airco; Ruikt de airco toch onaangenaam, dan is de airco waarschijnlijk beschimmeld. Laat deze dan reinigen door uw Opel dealer.


8) Voorkom verstopping; Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem.


9) Laat uw airconditioning minimaal eens per jaar controleren; Gemiddeld verliest een auto circa 8,2% van de airco-koelvloeistof per jaar. Wanneer er te weinig vloeistof in de airco zit, kan de compressor defect raken met alle gevolgen van dien. Uw Opeldealer biedt diverse vormen van airco-onderhoud aan: van een controle tot en met een volledige onderhouds- en reinigingsbeurt.


10) Plasje water onder uw auto; Afhankelijk van het weer, ligt er vaak een plasje water onder auto’s met een airco. Dit is condenswater afkomstig van de airco en een normaal verschijnsel